• EMAIL

    office@aat.ro

  • Informatii

    +4 0730.596.750

23

oct.

2019

Șoferii TREBUIE să efectueze aceste verificări simple de siguranță ale anvelopelor

de, admin Fără categorie Comentarii: fara comentarii

sau Cum verific siguranta anvelopelor auto?

Conducătorii auto sunt avertizați că se pot confrunta cu amenzi usturătoare doar pentru că nu își verifica corect anvelopele.

Conform noilor cercetări realizate TyreSafe, organizație care se ocupă de siguranța anvelopelor, 27,3 la sută din automobilele din Marea Britanie au pneuri cu adâncimea benzii de rulare sub limita legală de 1,6 mm. Studiul este făcut în Marea Britanie dar cu siguranta este valabil și în România.

O uzură excesivă a anvelopelor pune șoferii în pericol din cauza lipsei de aderenta, ceea ce duce la un risc crescut de acvaplanare, supraîncălzirea anvelopelor și o creștere mare a distanței de oprire.

Când conduceți la 30 km / h în condiții umede, o mașină cu adâncimea benzii de rulare completă, de 8 mm, se poate opri în doar 25,9 metri.

Când circulați în aceleași condiții, dar utilizați anvelope cu adâncimea minimă legală a benzii de rulare de 1,6 mm, distanța de oprire crește cu 66% până la 43 de metri.

Proprietarii de autovehicule pot lua următoarele măsuri pentru a preveni accidentele legate de anvelope:

1. Verificați presiunea în anvelope cel puțin o dată pe lună – asigurați-vă că acestea sunt la presiunea corectă, după cum specifică producătorul vehiculului

2. Asigurați-vă că  adâncimea benzii de rulare este peste limita legală de 1,6 mm. Pentru a oferi siguranţă optimă se recomandă ca anvelopele să aibă o adâncime a benzii de rulare de minim 4 mm.

3. În funcție de greutatea mașinii dvs. presiunile în anvelope pot varia, verificați manualul mașinii pentru corectitudinea presiunii în anvelope.

4. Anvelopele de pe puntea tractoare se vor uza întotdeauna de două ori mai repede decât anvelopele de pe puntea liberă, în consecință, se recomandă schimbarea anvelopelor de pe puntea tractoare pe cea liberă la fiecare 8.000 – 10.000 de kilometri sau ori de câte ori diferenţa dintre adâncimea benzii de rulare a anvelopelor de pe faţă raportat la cele de pe spate este mai mare de 2 mm. Prin schimbarea anvelopelor între punţi, conducătorii auto pot maximiza durata de viaţă a anvelopelor lor, siguranţa lor şi a celorlalţi participanţi la trafic, reducând, în acelaşi timp, şi costurile.

5. Verificaţi vechimea anvelopelor. Se recomanda ca anvelopele utilizate intens sa nu fie mai vechi de 6 ani.

6. Verificaţi modelul de uzură al anvelopei. Anvelopele uzate neuniform sau anormal de repede pot reprezenta un semn al unor probleme legate de direcție și se recomanda o vizită în service auto cat mai urgenta.

Atenție! Dacă nu aveți grijă de starea anvelopelor sunteți bun de plata: Amenda este de 725 de lei!