• EMAIL

    office@aat.ro

  • Informatii

    +4 0730.596.750

29

iul.

2019

Sumitomo dezvoltă o tehnologie care generează energie din anvelope

de, admin Fără categorie Comentarii: fara comentarii

Sumitomo Rubber Industries Ltd. (SRI), în colaborare cu profesorul Hiroshi Tani de la Universitatea Kansai, a dezvoltat o tehnologie de generare a energiei electrice folosind rotirea unui pneu.

Procesul presupune instalarea unui dispozitiv de generare a energiei în interiorul anvelopei pentru a transforma electricitatea statică care se produce într-o anvelopă în energie curată, a declarat compania japoneză.

Noul dispozitiv utilizează „încărcarea prin frecare” pentru a genera energie electrică de fiecare dată când amprenta anvelopelor se deformează pe măsură ce roata se rotește.

Proiectul face parte din conceptul de „anvelopă inteligentă” al SRI, care are ca scop să răspundă schimbărilor apărute în industria automobilelor. Conceptul abordează, de asemenea, diferiți parametri, inclusiv siguranța, performanța fața de mediu și digitalizarea.

SRI se așteaptă ca noua tehnologie să fie utilizată ca sursă de alimentare pentru senzorii din sistemele de monitorizare a presiunii în pneuri și alte dispozitive auto.

Compania a spus că va continua să lucreze la cercetare cu sprijinul Agenției Japoneze de Știință și Tehnologie.

Sumitomo Rubber Industries, Ltd. produce anvelopele de camion Falken din 1983.