• EMAIL

    office@aat.ro

  • Informatii

    +4 0730.596.750

21

iun.

2019

Pregătește-ți mașina pentru canicula verii

de, admin Fără categorie Comentarii: fara comentarii

Acum că temperatura este în creștere, am pus împreună o listă de verificat pentru a pregăti mașina pentru căldura verii.

Verificați Aerul Conditionat

Testati aerul conditionat înainte de a ajunge prea cald afara sau înainte de a lua masina la un drum lung. Dacă observați ca aerul nu se simte suficient de rece, ar putea fi din cauza lipsei agentului frigorific(freon). Cele mai multe service-uri auto vă poate ajuta sa rezolvati problema aceasta.

In plus, asigurați-vă că înlocuiți filtrele de aer în mod regulat. Acest lucru va îmbunătăți calitatea aerului din interiorul masinii.

Uita-te Sub Capota

Acest lucru trebuie făcut atunci când vehiculul nu a fost condus cel puțin câteva ore, în caz contrar acesta va fi prea fierbinte la atingere. Odată ce sunteți sigur ca motorul este rece, deschide capota si uita-te. Acordați o atenție deosebită la componentele din cauciuc (furtunuri și centuri); asigurați-vă că acestea nu sunt deformate sau uzate.

Verificați că toate capacele sunt strânse și că acestea nu sunt rupte.

Asigurati-vă că radiatorul are lichid de răcire.

Testeaza Bateria

Multe magazine vor testa gratuit bateria ca sa nu aveti surprize la pornirea masinii.

Acorda o Atenție Deosebita Anvelopelor

Presiunea în anvelope fluctuează atunci când sunt schimbări de temperatură. Când presiunea în anvelope este peste sau sub cea recomandată, masina consuma mai mult combustibil. Acesta poate provoca, de asemenea, o uzare neuniform, ceea ce înseamnă că va trebui să le înlocuiti mai frecvent.

Cel mai important e sa aveti masina echipata cu anvelope de vara.

Ține pasul cu schimbarea Uleiului

Uleiul ar trebui să fie schimbat în conformitate cu manualul de utilizare. Este important să verificați nivelul de ulei în mod regulat, mai ales dacă planificați o excursie.

Înlocuiți Ștergătoarele

Inspectati ștergătoarele, daca sunt roase, crapate sau lasa urme pe parbriz trebuile sa le inlocuiti cu unele noi.

Actualizați Trusa de Urgență

ȘI: Păstrați mașina curata și lustruita, lucru important, deoarece va proteja vopseaua de soare.