• EMAIL

    office@aat.ro

  • Informatii

    +4 0730.596.750

06

iun.

2019

Michelin și General Motors prezintă anvelopa fără aer

de, admin Fără categorie Comentarii: fara comentarii

Michelin și General Motors au dezvăluit prototipul primei anvelope de mașina fără aer din lume.

Noua anvelopă va pune capăt penelor, eliminând o durere de cap majoră pentru șoferi. Anvelope fara aer va face roțile de rezervă un lucru din trecut, de asemenea aceasta contibuie si la reducerea consumului de combustibil dupa spusele dezvoltatorilor.

Eliminarea multor dintre cele 200 de milioane de anvelope din întreaga lume care sunt date la deseuri in urma penelor, ar fi de asemenea, foarte buna pentru mediul înconjurător.

Noua anvelopă a avut rezultate bune în testele de rezistență și durabilitate, dar acum trebuie testată mai riguros, au declarat dezvoltatorii, care speră că va fi disponibila pentru cumpărare în 2024.

Designul se învârte în jurul unui nou material din fibră de sticlă încastrat în rășină, care a fost în dezvoltare timp de zece ani și are 50 brevete. Acest lucru îi conferă spițelor rezistență considerabilă, permițând roții să reziste șocurilor absorbite în mod obișnuit de aer, au spus designerii.

Este un anvelopă care nu necesită întreținere. Asta inseamna ca nu mai sunt pierderi de aer, nu mai trebuie umflata sau verificata presiunea.

Producătorii lucrează de ani de zile la anvelope fără aer. Unele sunt acum disponibile acum pentru vehicule cum ar fi biciclete, scaune cu rotile, mașini de tuns iarba, vehicule care au mult mai puțină greutate decât o mașină și nu necesită aceeași amortizare. Unele vehicule de teren și mașini din construcții folosesc de asemenea anvelope fără aer.

anvelopa fara aer

„Acesta este un prototip revoluționar … Am demonstrat că acest concept nu este un vis”, a declarat vicepreședintele executiv al Michelin, Erick Vinesse, prezentând anvelopa la summitul de transport Movin’On din Montreal.

„Acest lucru va aduce mai puțin stres și mai multă liniște soferilor – știind că nu mai există riscul de a vă afla pe marginea drumului datorită unei pene”, a spus el.

Steve Kiefer, vicepresedinte senior al General Motors, a adaugat: „Aceasta este o noua tehnologie care va schimba industria.”

anvelopa fara aer
anvelopa fara aer
anvelopa fara aer