• EMAIL

    office@aat.ro

  • Informatii

    +4 0730.596.750

13

dec.

2017

Ce cred soferii europeni despre importanta adaptarii anvelopelor la schimbarile de anotimp?

de, admin Fără categorie Comentarii: fara comentarii

La fiecare schimbare de sezon, trebuie sa ne adaptam si anvelopele, insa se pare ca nu toti soferii sunt dornici sa faca acest lucru. Studii efectuate recent , releva faptul ca un procent semnificativ dintre soferii europeni ruleaza cu anvelope care nu corespund conditiilor predominante de drum si celor meteorologice.

Cel mai mare procent de soferi care admit ca uneori utilizeaza anvelope neadaptate sezonului este in Franța: 44%. La polul opus se afla soferii germani – doar 23% dintre acestia spun ca uneori utilizeaza anvelope necorespunzatoare.

Italia, Republica Ceha, Polonia si România, celelalte tari incluse in aceste studii se plaseaza undeva intre aceste doua extreme.

Intrebarea logica care se pune este de ce aleg conducatorii auto sa-si puna viata in pericol?

Explicatiile date sunt acelea ca nu au timp sa isi schimbe anvelopele, fie ca nu stiu cand sa le schimbe sau ca le schimba prea tarziu. O parte dintre acestia pur si simplu isi doresc sa obtina maximul posibil de kilometraj de la anvelopele cu care au echipata masina, inainte de a le inlocui.

Intrebați ce tip de anvelope – de sezon sau all-season – utilizeaza cel mai des, raspunsurile conducatorilor auto au condus la rezultate care variaza de la tara la tara. Anvelopele all-season sunt cele mai populare in Franța si Italia, in timp ce in celelalte tari incluse in studii sunt preferate in mod clar anvelopele de sezon.

Anvelopele all-season au dobandit in ultimii ani in mod constant o cota ridicata de piata in Europa Centrala, insa tot anvelopele de sezon reprezinta in continuare cea mai frecventa alegere.

Pretul nu este considerat criteriul principal in cumpararea anvelopelor.

Marea majoritate a respondentilor, primeaza calitatea si mai apoi pretul in decizia de achiziționare a anvelopelor.

Partea buna este ca soferii par sa inteleaga ca, pe termen lung, o anvelopa premium va fi cel mai probabil o alegere mai ieftina si mai sigura decat un model din clasa economica.

Aproximativ o jumatate dintre respondenti considera anvelopele premium mai sigure. Insa, desi siguranta este apreciata in principiu, aceasta nu se reflecta intotdeauna si in actiuni.

Studiile au fost realizate pe un eșantion de 1.800 de respondenți din Germania, Polonia, Republica Ceha, Italia, Franța, Romania si Bulgaria.